De Gordiaan

Menukaart

Met passie bereid en seizoensgericht; dat zijn de gerechten van De Gordiaan. Laat u verrassen door verse visvangst, groenten van nu en prachtige producten uit de polder.
Omdat alle ingrediënten dagvers worden ingekocht, en dus steeds wisselen, vindt u in ons restaurant geen menukaarten, maar een schatkist met alle gerechten en prijzen.


Klassiekers van de Gordiaan

-Carpaccio- € 9,5
Met huisgemaakte pesto, gemarineerde tomaatjes en parmezaanse kaas
-Coquilles- €12,5
Gebakken Coquilles met Kreeftensaus, avocado en zoetzure groentjes
-Risotto- € 14,5
De Italiaanse klassieker met garnituur naar het seizoen
-Dorade- €19,5
Gegrilde dorade filet met lauwwarme groentesalade en ansjovis mayonaise
-Tournedos- €29,5
In pancetta gewikkelde ossenhaas met krachtige rode wijnsaus
-Cheesecake- €6,5
Onze cheesecake met een bolletje pistache ijs
-Kaas- €9,5
assortiment van verschillende kazen met garnituur

Chefs choice
Laat u door onze chef verwennen met het lekkerste wat hij voor u koken kan
3 Gangen € 35
4 Gangen € 42,5
5 Gangen € 50

Vis van Urk
Wekelijks wisselend gerecht met verse vis, rechtstreeks van Urk
de beste vis in elk seizoen en altijd met een passende garnituur

Seizoenskeuken
Naast deze gerechten vind u bij ons altijd een smakelijke selectie van seizoensgebonden gerechten in onze schatkist en op het krijtbord

WILD SEIZOEN 2018

 VOORAF

WILD ZWIJN 10,50
Gerookte ham van wild zwijn met salade van geconfijte zuurkool en la ratte aardappeltjes

WILD TRIO 14,50
Hamburgertje van hert op een kruidig brioche broodje, Wild paté met kweepeer en ham van wild zwijn

  HOOFD

HERT 29,50
In boter gebakken Hertenrugfilet met rode kool, stoofpeertje, aardappelmousseline en krachtige wildjus

HAZENPEPER 21,50
Klassieke stoofschotel van Haas in rode wijn met specerijen en geserveerd met passende groentegarnituur

       WILD PROEVERIJ
        3 gangen    37,50
        4 gangen    45,00
        5 gangen    52,50

Wild proeverij is inclusief dessert